Mene

AKTIVNOSTI

Element projekta 4: Razvoj i uvođenje inovativnog modula: Menadžment u agroturizmu

20151103_093636

Aktivnosti unutar  elementa: 4.1. Izrada modula s jasno definiranim ishodima učenja
Članovi Radne  skupine projekta „Agroturistički inovativni menadžment“, zajedno sa stručnjakinjom za agropoduzetništvo prof. dr. sc. Ramonom Franić i stručnjakinjom za daljnji razvoj HKO-a Dragicom Vrgoč, dipl.ing. ,uspješno su proveli tri dvodnevne radionice u Daruvaru, Zagrebu i Opuzenu.
Cilj radionica bio je izraditi ishode učenja za novi inovativni modul „Menadžment u agroturizmu“ koji će unaprijediti poduzetničke kompetencije učenika u zanimanju Agroturistički tehničar.
Ishode učenja pratit će sadržaji  koji obuhvaćaju područja kao što su registriranje agroturističkog gospodarstva, marketing u funkciji agroturizma, izrada poslovnog plana na agroturističkom gospodarstvu, organizacija poljoprivredne proizvodnje i turističkih usluga kroz izvore financiranja iz nacionalnih i europskih fondova, te potrebna legislativa u agroturizmu.
Veliki doprinos izradi ishoda učenja i kreiranju kompetencija u agromenadžmentu dali su predstavnici gospodarstava koji su prenijeli svoja pozitivna iskustva u agroturističkom poslovanju.
Kronološki prikaz edukacijskih radionica:

  •  Daruvar, 3. i 4. 11. 2015. –  predstavnici gospodarstava iz Bjelovarsko – bilogorske županije bili su Agroturizam Kovačević, Agroturizam „Na malenom brijegu“, OPG Jareš i OPG Lujanac.
  • Zagreb, 5. i 6. 11. 2015. – predstavnici gospodarstava iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije bili su Agroturizam „Terra zisseria, Agroturizam „Podžumberak“ i Vinarija Korak.
  • Opuzen, 9. i 10. 11. 2015. – predstavnici gospodarstava iz Dubrovačko – neretvanske županije bili su Agroturizam „Bonaca – Vila Stolovi“, OPG Prović,  OPG Dominiković i OPG Volarević.
    Na edukacijskoj radionici u Opuzenu aktivno su sudjelovali i predstavnici LAG-a Neretva iz Opuzena.

Koristimo priliku iskreno se zahvaliti vlasnicima agroturističkih gospodarstava, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i predstavnicima LAG-a Neretva na sudjelovanju na edukacijskim radionicama i doprinosu u izradi inovativnog modula „Menadžment u agroturizmu“.
Sa zadovoljstvom ističemo da su na edukacijskim radionicama u Zagrebu  predstavnici gospodarskog sektora, gospoda Franjo Čmarec, Josip Korak i Josip Klanfar bili učenici Poljoprivredne škole, a danas su priznati gospodarstvenici u području poljoprivrede i agroturizma.

Daruvar

 

Zagreb

 

Opuzen